top of page

Droge mond

Mondzorg is van groot belang voor een goede gezondheid. Een van de veelvoorkomende problemen bij mondzorg is een droge mond, ook wel bekend als xerostomie. Een droge mond kan leiden tot gevoelige tanden, tandbederf, mondontstekingen en slechte adem. Gelukkig zijn er manieren om een droge mond te behandelen en te voorkomen.

Oorzaken van een droge mond kunnen variëren van medicijngebruik, stress, roken, alcoholgebruik en bepaalde medische aandoeningen. Bij het identificeren van de oorzaak van uw droge mond, is het belangrijk om een tandarts of mondhygiënist te raadplegen.

Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar voor een droge mond, waaronder het gebruik van speekselvervangende gels en sprays, het aanpassen van medicijngebruik en het verminderen van alcohol- en tabaksgebruik. Ook het drinken van voldoende water en het kauwen op suikervrije kauwgom kan helpen bij het verhogen van speekselproductie.

Preventie is ook belangrijk bij het verminderen van een droge mond. Dit kan worden gedaan door regelmatig tanden te poetsen en te flossen, het gebruik van een mondspoeling en het beperken van suikerhoudende dranken en snacks. Als u last heeft van een droge mond, is het belangrijk om professionele hulp te zoeken voor de juiste diagnose en behandeling. Onze ervaren mondzorgkundigen bij Thuis-mondzorg bieden complete zorg voor uw mondgezondheid, inclusief behandeling van een droge mond.

 

Maak vandaag nog een afspraak voor een consult.

bottom of page