top of page

Tandvleesontsteking

Mondzorg is van groot belang voor een goede gezondheid. Een van de veelvoorkomende problemen bij mondzorg is tandvleesontsteking, ook wel bekend als gingivitis. Tandvleesontsteking kan leiden tot bloedend tandvlees, tandbederf, tandvleesontsteking en zelfs tandverlies. Gelukkig zijn er manieren om tandvleesontsteking te behandelen en te voorkomen.

 

Oorzaken van tandvleesontsteking kunnen variëren van onvoldoende mondhygiëne, roken, suikerrijke voeding, stress, hormonale veranderingen en bepaalde medische aandoeningen. Bij het identificeren van de oorzaak van uw tandvleesontsteking, is het belangrijk om een tandarts of mondhygiënist te raadplegen.

 

Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar voor tandvleesontsteking, waaronder professionele reiniging, plakverwijdering, tandheelkundige behandelingen zoals wortelkanaalbehandelingen en tandvleeschirurgie, en het aanpassen van uw mondhygiëne routine. Ook het verminderen van stress, roken, alcoholgebruik en het eten van gezonde voeding kan helpen bij het verminderen van tandvleesontsteking.

 

Preventie is ook belangrijk bij het verminderen van tandvleesontsteking. Dit kan worden gedaan door regelmatig tanden te poetsen en te flossen, het gebruik van een mondspoeling en het beperken van suikerhoudende dranken en snacks.

 

Als u last heeft van tandvleesontsteking, is het belangrijk om professionele hulp te zoeken voor de juiste diagnose en behandeling. Onze ervaren mondzorgkundigen bij Thuis-mondzorg bieden complete zorg voor uw mondgezondheid, inclusief behandeling van tandvleesontsteking. Maak vandaag nog een afspraak voor een consult.

bottom of page